duminică, 31 martie 2013

Salata cu peste afumat

Este o salata din retetele nescrise ale familiei mele de cand eram la mama acasa ... :) Probabil ca exista pe undeva reteta scrisa/publicata/postata. La salate cred ca ideea este de baza si apoi sa se pastreze proportiile; de aceea cantitatile de mai jos pt fi ajustate, bineinteles, in functie de cum va place: sa simtiti mai mult gustul de peste sau mai degraba de cartofi si doar o discreta aroma de peste. Aici este vorba despre reteta cu maioneza (facuta in casa, normal!) dar pentru o varianta mai "usoara" puteti folosi doar o atingere de ulei si zeama de la o lamaie.

- 1 peste afumat (macrou sau hering)
- 2 cartofi medii
- 1 legatura ceapa verde sau o ceapa rosie
- maioneza (dintr-un ou)

Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit, apoi se curata. Pestele se curata de piele si oase (daca este cazul). Se taie cartofii marunt (dar un pic mai mare decat cei de la salata de beuf), pestele se taie si el marunt (eu de cele mai multe ori il rup cu mana cand il curat de oase) si ceapa se taie dupa preferinta. Se amesteca toate intr-un bol si pune maioneza. Dupa ce se amesteca bine si cu maioneza se gusta si numai daca mai este nevoie se adauga sare, avand in vedere ca pestele si maioneza sunt sarate.
Gata, pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu