duminică, 17 martie 2013

Prajitura cu crema de lamaie

Aceasta prajitura pare destul de dificil de realizat, adevarul este ca necesita ceva migaleala dar nu este greu de facut. Iar gustul delicios merita orice efort!

Blat:
- 300 gr faina
- 100 gr unt
- 80 gr zahar pudra
- 4 linguri de lapte
- 2 oua intregi
- 1 lingurita amoniac (eu folosesc "amoniu pentru prajituri" de la dr. Oeteker)
Se framanta un aluat din toate cele de mai sus (untul se lasa din timp la temperatura camerei). Se intind 3 foi pe masa de lucru infainata si se coc pe dosul unei tavi (25x34 cm). Se lasa foile la racit, dar nu una peste alta.
Crema:
- 200 gr unt
- 200 gr zahar pudra
- 2 linguri faina
- 1 lamaie (coaja+zeama)
- 1/2 fiola esenta de vanilie
Se pune laptele pe foc si cand incepe sa se incalzeasca se pune faina amestecandu-se continuu cu un tel, pentru a nu se face cocoloase, pana ce compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit. Untul (tot la temperatura camerei) se freaca bine cu zaharul pudra si aceasta compozitie se amesteca cu cea de faina cu lapte. Se adauga in crema zeama si coaja de lamaie si vanilia. Crema astfel obtinuta este destul de fluida dar nu va speriati pentru ca, datorita untului, se va intari la rece.
Se pune una din cele 3 foi intr-o tava, se intinde uniform jumatate din cantitatea de crema, se aseaza peste a doua foaie, iar un strat de crema si ultima foaie. Se lasa la frigider 3-4 ore, dupa care se poate portiona si servi si, daca doriti se poate pudra cu zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu