De ceva timp am hotarat sa eliminam de tot mezelurile din frigiderul familiei noastre (singurul agreat in ultimii ani era salamul de sibiu). Asadar, am incercat o reteta de pate din ficat de pui, reteta este inspirata dintr-o emisiune "Ce se intampla doctore?", in ideea de a oferi si altceva copiilor in afara de branzeturi si lactate in general.
- 500 gr ficat de pui
- 1 pachet unt (200 gr)
- sare
Se fierbe ficatul si se lasa la racit. Untul se lasa la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, ficatul se pune in robotul de bucatarie impreuna cu untul si sare in cantitatea dorita (optional si piper). Se mixeaza totul pana se transforma intr-o pasa fina. Gata pateul!
Bine de stiut:
+ pentru a fi usor de intins pe paine, pateul se scoate din frigider cu 15-20 de minute inainte de intrebuintare.
+ fiind un preparat complet fara conservanti pateul de casa nu "tine" mai mult de 2-3 zile, deci consumati-l rapid sau preparati cantitati mai mici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu