luni, 11 martie 2013

Pate din ficat de pui

De ceva timp am hotarat sa eliminam de tot mezelurile din frigiderul familiei noastre (singurul agreat in ultimii ani era salamul de sibiu). Asadar, am incercat o reteta de pate din ficat de pui, reteta este inspirata dintr-o emisiune "Ce se intampla doctore?", in ideea de a oferi si altceva copiilor in afara de branzeturi si lactate in general.

- 500 gr ficat de pui
- 1 pachet unt (200 gr)
- sare

Se fierbe ficatul si se lasa la racit. Untul se lasa la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, ficatul se pune in robotul de bucatarie impreuna cu untul si sare in cantitatea dorita (optional si piper). Se mixeaza totul pana se transforma intr-o pasa fina. Gata pateul!

Bine de stiut:
+ pentru a fi usor de intins pe paine, pateul se scoate din frigider cu 15-20 de minute inainte de intrebuintare.
+ fiind un preparat complet fara conservanti pateul de casa nu "tine" mai mult de 2-3 zile, deci consumati-l rapid sau preparati cantitati mai mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu