joi, 14 martie 2013

Curatenie de primavara pentru trusa de machiaj!

E martie, "luna femeilor", deci e timpul sa ne ocupam poate mai mult decat deobicei de noi si de ale noastre trucuri. Cine nu are trusa de farduri? Toate avem cel putin ruj, mascara, pudra, creme, etc. Si sunt destul de putine printre noi cele care regulat isi fac ordine in minunile care se presupune ca ne fac mai atragatoare. Am gasit un articol intr-un Elle de acum 5 ani despre pasii ce trebuie urmati sau urmariti pentru a duce la indeplinire cu succes "curatenia" Voi spicui din el:
"Ia portfardul si rastoarna-l pe o coala de hartie sau pe o folie de plastic si urmeaza pasii de mai jos:
1. Fa ordine in dezordine. Trebuie sa ai curajul sa recunosti ca trusa ta de farduri e doldora de ramasite si produse pe care nu le mai folosesti. Daca de exemplu, ai mai multe produse in aceeasi nuanta de roz, alege-l doar pe cel pe care il folosesti mereu, iar pe celelalte fa-le cadou sau raunca-le la cos. Nu pastra testerele din magazine sau reviste. Daca nu le folosesti imediat, arunca-le. Arunca pudrele sau fardurile de pleoape care dau pe afara cand le deschizi ambalajul. Nu mai pastra creme sau lotiuni care au un miros ciudat sau au o culoare nu tocmai normala.
2. Reduce la strictul necesar. Respira adanc si spune ca esti pregatita sa renunti la o parte din produse si vei pastra doar esentialul, adica: o crema hidratanta care sa fie si baza de machiaj; corector; fond de ten fluid; blush-crema in nuanta piersicii daca ai tenul mai inchis la culoare, sau unul roz daca tenul tau este deschis; mascara; balsam pentru buze; perie pentru par; un produs pentru a da volum parului; o crema reparatoare pentru varfuri; lac fixativ.
3. Salveaza spatiu. Exista pe piata produse care au functionalitate multipla si care te ajuta sa salvezi din spatiu: ruj cu tente roz, piersica sau violet il poti folosi si pe post de blush; mascara pe are o ai o poti folosi si ca eyeliner. Sterge periuta pe dosul palmei si aplica o linie la baza genelor cu o pensula; nu arunca periutele de la mascara dupa ce s-au uscat, pentru ca sunt foarte bune pentru pieptanat genele si sprancenele.
4. Clean up your act. Accesoriile pentru machiaj sunt un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor asa ca, dupa ce ai ales produsele esentiale care raman in portfard sterge-le cu un servetel antibacterian. Spala pensulele si bureteii cu un sampon delicat, macar o data la doua saptamani. Apoi ai grija sa le usuci pe o suprafata plana. Pentru a curata peria , ia un piepten si scoate firele de par ramase, apoi lasa peria la inmuiat in apa cu sapun pentru cateva minute.
5. Doua produse in loc de unul. Sunt cazuri in care doua produse sunt mai recomandate decat unul singur. De exemplu, in cazul cremelor hidratante trebuie sa fi atenta. Ai nevoie de crema pentru fiecare zona separat: ochi, fata si corp.
6. Verifica termenul de valabilitate. Majoritatea cremelor au termen de valabilitate un an, mascara rezista cel mult trei luni, lacurile de unghii, daca nu se usuca, rezista cel mult doi ani.

Sursa: revista Elle - octombrie 2007

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu