miercuri, 12 februarie 2014

Creier pane ... la cuptor



O data fixata ideea ca felurile prajite in ulei au si variante mai light si sanatoase nu m-a mai parasit usor (ideea!). De aceea, am incercat si creierul pane la cuptor. Si am pacalit si copii sa-l manance ... fara sa stie ce este ca altfel s-ar ingrozi :) Iata si un articol referitor la cat de bun sau "rau" este creierul in urma consumului ... eu zic, ca o data la cateva luni e ok mai ales ca imi place enorm iar pentru copii este o "carne" foarte usor de mestecat:
http://adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/ghid-nutritie-creierul-pane-nu-sanatos-1_50ad0afc7c42d5a6638de54f/index.html

- 500-700 g creier de porc proaspat
- 2 oua
- faina
- pesmet
- sare

Se spala bine creierul in mai multe ape (cat se poate de rece trebuie sa fie apa) si se curata de pielita care il acopera. Se pune o oala mare cu apa cu sare la fiert; cand apa clocoteste se adauga creierul intreg, netaiat bucati si se lasa la fiert 15-20 de minute. Dupa acest timp, se scot bucatile de creier cu ajutorul unei spumiere si se lasa la racit. Se pregatesc trei castroane, primul cu faina, al doilea cu cele doua oua batute si ultimul cu pesmet. Se pregateste si o tava cu hartie de copt si se face focul la cuptor. Cand este cat de cat racit, creierul se taie fasii potrivit de mari si se tavalesc, rand pe rand prin ingredientele din cele trei castroane (in ordinea castroanelor, faina-ou-pesmet). Se aseaza, frumusel, in tava cu atentie sa nu fie suprapuse. Se introduce tava la cuptor; sunt gata cand devin aurii.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu