sâmbătă, 9 martie 2013

Sfaturi in bucatarie (1)

* salata de vinete va fi mai pufoasa si mai alba daca se adauga putina smantana cand se bate.
* ciupercile nu se inegresc daca, inainte de a le pune la fiert, se tin putin in apa cu otet.
* daca vreti ca supa de legume sa aiba un gust parfumat, cand o luati de pe foc, puneti in ea doua felii subiri de telina proaspata si acoperiti oala cu un capac.
* ca sa nu se raspandeasca neuniform in masa aluatului, praful de copt se cerne odata cu faina.
* daca ati uitat sa adunati spuma supei de carne, luati vasul de pe foc si puneti in el un albus de ou nebatut, acesta va coagula resturile de spuma, limpezind supa.
* putina sare in aluatul de prajituri si creme este ceva obisnuit, dar putin zahar in produsele sarate si acide provoaca o inmuiere si catifelare, de pilda in varza calita.
* sarand alimentele cu doar 2 minute inaintea sfarsitului prepararii lor, veti conserva sucul si savoarea initiala.
* biscuitii tari se vor inmuia daca in punga sau in cutia in care ii pastrati adaugati un mar. Efectul va fi vizibil dupa cateva zile.
* fasolea verde trebuie gatita repede. Tinuta la frigider mai mult de 2 zile, fasolea verde devine toxica, provocand indigestii carora adesea nu li se cunosc cauzele.
* omletele proaspete se rup usor, daca sunt umplute imediat dupa coacere. Mai lasati omleta 2-3 minute pe o farfurie. Se ca rasuci mai usor.
* nu tineti bananele in frigider. La o temperatura de sub 12 grade C bananele se innegresc repede si se "ofilesc". Cea mai buna conservare a lor este sa fie tinute intr-un cos de nuiele, in loc bine aerisit.
* spanacul, stevia, urzicile se pun la fiert in apa clocotita sa-si pastreze culoarea, si se tin 10 minute.
* vinetele se coc la foc iute pentru a nu se amari si se curata de coaja imediat, altfel se innegresc.
* o jumatate de lamaie pusa cu partea taiata pe o farfurie cu sare, rezista zile intregi fara sa-si piarda sucul si prospetimea. La folosire se spala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu