sâmbătă, 2 martie 2013

Biscuti in fel si chip

Am primit azi de la cumnata mea un set foarte mare (100 buc) de forme de biscuiti. Aveam si eu vreo 10 dar va dati seama ca acest set este o incantare pentru mine!! Unde mai pui ca formele se pot folosi si la decorarea torturilor cu bucati de martipan, a salatei beuf, etc. In fine, in cele ce urmeaza va prezint reteta de biscuiti de casa pe care o stiu de la mama. Este o reteta foarte simpla, dar necesita ceva rabdare. Din cantitatile de mai jos ies destul de multi biscuiti (toti cei din imagine), daca nu doriti asa multi impartiti totul la 2 :)

- 1 kg faina
- 300 gr unt
- 500 gr zahar tos
- 4 oua
- esenta vanilie/alte arome
- 2 plicuri praf de copt
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat. Se intinde o foaie (dintr-o mica parte de aluat, cam de marimea unei bile) pe masa de lucru infainata. Grosimea foii variaza in functie de cat de crocanti doriti sa iasa biscuitii, astfel daca doriti biscuiti crocanti foaia intinsa va trebui sa fie subtire iar daca ii doriti ceva mai pufosi, foaia va trebui sa fie ceva mai groasa. Deci, se intinde foaia si se decupeaza cu ajutorul formelor speciale biscutii, si tot asa pana se termina aluatul.! Se coc in cuptor, pe hartie de copt.
Spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu