luni, 4 martie 2013

Covrigei

Aceasta este o reteta de covrigei sarati si fragezi, numai buni de rontait.

- 500 gr faina
- 250 ml ulei
- 25 gr drojdie proaspata
- sare
- lapte cat cuprinde
- ou
- susan/chimen/mac

Se pune drojdia la dizolvat in putin lapte caldut. Se adauga restul de ingrediente si se framanta un aluat potrivit de tare. Cantitatea de lapte se stabileste in functie de cum se simte "la mana" aluatul. Se lasa jumatate de ora la dospit. Se infaineaza masa de lucru si se intinde o foaie folosind doar o parte din aluat (in functie de cat de mare este masa). Se decupeaza covrigei cu ajutorul unei forme speciale, se pun intr-o tava cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si se presara cu mac/susan/chimen/sare. Se coc in cuptorul incins pana devin aurii. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu