sâmbătă, 9 martie 2013

Placinta cu branza

Extrem de apreciata de toata familia, cu toate ca e facuta cu foi de placinta cumparate, nu aveti cum sa dati gres cu ea. Doar ca va trebuie putina rabdare sa ungeti toate foile, dar nu dureaza mult. Practic in 15-20 de minute tava cu placinta este gata de intalnirea cu cuptorul :)
Asadar,

- 1 pachet foi fine de placinta (eu intodeauna am folosit Bella)
- 500 gr branza de vaci
- o bucatica branza telemea (cam 100 gr, cred)
- 5 oua
- 6 linguri zahar
- esenta vanilie
- stafide (atatea cate doriti)
- 75-100 gr unt
- 400 gr smantana

Se dezgheata folie la temperatura camerei. Intre timp se pregateste umplutura: intr-un castron mare se amesteca branza de vaci, telemeaua rasa, 3 oua, zaharul, vanilia, stafidele, si cam 300 gr smantana. Untul de pune la topit intr-o craticioara. Se ia o tava mare si se croiesc foile pe dimensiunea ei, eu pur si simplu le tai cu foarfeca astfel incat sa se potriveasca cu tava. Cu ajutorul unei pensule de patiseie se unge tava cu unt (nu se foloseste o cantitate mare ci doar cat se ia pe pensula insa se acopera cu grija toate colturile si un pic marginile), se iau doua foi si se pun in tava, se unge foaia de deasupra cu unt, se adauga alte doua foi si tot asa pana puneti cam jumatate din cantitatea de foi (teoretic ar trebui foile puse si unse una cate una dar eu nu mai am rabdare si iese foarte buna placinta si asa). Se intinde uniform umplututa de branza si se acopera cu doua foi, se unge cea de deasupra cu unt se adauga alte doua foi si tot asa pana terminati foile. Ultima foaie se unge cu unt. Se adauga deasupra 2oua batute cu 100 gr smantana si se introduce in cuptor pana devine usor maronie deasupra. Se taie patrate dupa ce se raceste. Pentru noi este destul de dulce si nu o mai pudrez cu zahar pudra dar daca doriti o puteti face.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu