luni, 11 martie 2013

Peste la cuptor

Cred ca unii o numesc plachie ... dar nu sunt sigura :)) E o alternativa sanatoasa a celebrului peste prajit, si se poate prepara cu orice fel de peste, intreg sau portionat. Eu o fac mai mereu cu salau, un peste foarte potrivit pentru alimentatia copiilor dar cum am spus puteti folosi orice specie de peste.

- 1 salau proaspat mediu ca si marime
- 2-3 cepe medii
- o cutie rosii decojite cuburi
- sare, piper

Pestele se cumpara, de preferinta, eviscerat/desolzit. Se taie bucati sau se pune intreg intr-o tava unsa cu ulei (capul se curata de urechi si se pastreaza frumos in congelator pentru o viitoare ciorba de peste). Se adauga ceapa taiata rondele (se de desfac cu mana bucatile de ceapa pe masura ce se presara peste) si rosiile. Se condimenteaza si se adauga o cana cu apa. Se introduce la cuptor si se tine pana scade usor si se rumeneste usor deasupra. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu