luni, 18 februarie 2013

Negresa

Ieri, duminica, agitatie mare pentru ca dintr-o data s-a anuntat o vizita la socrii. Ce sa fac repede, ca sa nu ma duc cu mana goala? Negresa!





- 1 cana si jumatate de zahar tos
- 7 linguri de apa
- 3 linguri de cacao
- 1 pachet unt
- 1 cana faina
- 1 praf de copt
- 4 oua
- zahar vanilat sau esenta de vanilie
- razatura de nuca de cocos sau nuca obisnuita

Se amesteca apa, zaharul si cacaoa si se pun pe foc sa dea un clocot-doua. Se adauga untul taiat bucatele si se amesteca pana se topeste. Se mai lasa pe foc sa clocoteasca 2-3 minute si se pune aceasta compozitie la racit. Cand este aproape rece se adauga, pe rand, galbenusurile de la cele 4 oua si se amesteca pentru omogenizare.
Se pun intr-un castronel 10-11 linguri din aceasta compozitie.
Se bat albusurile spuma si se amesteca cu faina, praful de copt, vanilia si compozitia de cacao ramasa.
Se pune amestecul cu faina intr-o tava cu hartie de copt (reteta mentioneaza in tava unsa cu unt dar eu pentru siguranta folosesc hartie de copt) si se da la cuptor la foc mic.

necopt

copt
Este coapta cand trece testul cu scobitoarea; se scoate din cuptor si, fierbinte fiind, se toarna uniform cele 10 linguri punse deoparte din compozitia de cacao. Cand se raceste se orneaza cu cocos si se taie patratele.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu