marți, 19 februarie 2013

Beneficiile inotului la copii



Baiatul nostru cel mare practica acest sport doar de un an dar beneficiile deja se vad. Iata ce articol interesant am gasit pe farmclub.ro:

Inotul, pe langa faptul ca este cel mai complet sport, este distractiv pentru copii, dezvolta cresterea in inaltime, imbunatateste respiratia si fortifica toate grupele musculare. 
Indicatiile sustinute de catre medicii specialisti sunt clare si precise: cu cat facem mai mult sport, cu atat corpul nostru este mai sanatos si astfel, vom duce o viata mai sanatoasa.
Inotul pe langa faptul ca este cel mai complet sport, este distractiv pentru copii, dezvolta cresterea in inaltime, imbunatateste respiratia si fortifica toate grupele musculare. Acestea reprezinta doar cateva avantaje ale practicarii acestui sport. In functie de predilectiile copilului, acesta poate dezvolta si o cariera de succes in acest sens.
Cand vine vorba de sport, trebuie sa avem in vedere o serie de factori care pot influenta cresterea copilului. Spre exemplu, un factor important il constituie varsta la care se initiaza practicarea unui sport, iar media potrivita este de 6 - 7 ani.
De asemenea, trebuie avute in vedere inclinatiile copilului sau preferintele sale sportive. Se poate constata cu usurinta daca copilul este in largul sau realizand activitati individuale, sau din potriva, daca acesta doreste sa faca parte dintr-o echipa, iar implicarea sa fie una colectiva.
Inotul este un bun factor in inlaturarea depresiei; trebuie avut in vedere daca copilului i-ar placea practicarea unui astfel de sport; ajuta la dezvoltarea simtului competitiv, dar si a increderii de sine; inotul dezvolta muschii spatelui, indreptandu-l.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu