miercuri, 13 februarie 2013

Ciocanele de pui in crusta crocanta




Cautam o alternativa a pane-ului prajit in ulei, si intamplator am dat peste o reteta la TV Paprika care s-a dovedit a fi raspunsul cautarilor mele. Aceasta reteta poate fi facuta si cu aripioare de pui sau curcan, copii mei o adora in orice varianta, asadar va propun reteta pentru 4-6 ciocanele, cantitatile de ingrediente crescand o data cu numarul de pulpe.

- ciocanele de pui
- 1 ou
- 2 linguri rase de faina
- 3-4 linguri de pesmet
- oregano
- busuioc
- condimente carne de pui
- 5-6 linguri susan

Se spala ciocanelele si se dau prin oul batut. Se amesteca intr-un castron toate ingredientele uscate (din condimente au pun cam un varf de deget din fiecare,dar puteti sa puneti mai mult sau mai putin dupa gust) si se tavalesc pulpele prin acest amestec. Se coc apoi in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt. Sunt facute cand prind o crusta aurie-maronie, si nici macar nu trebuie sa le intoarceti de pe o parte pe alta. Pofta buna!
Voi reveni cu imagini intr-o viitoare postare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu