duminică, 7 aprilie 2013

Musaca de cartofi cu carne de curcan

Pare, si este, o reteta banala dar am facut-o recent si a iesit foarte buna. De asemenea, am gasit multe variante, majoritatea "grele" de genul cu cartofii prajiti, sos bechamel, carne de porc, etc.
Varianta aceasta este usoara, foarte buna de servit copiilor de la un an in sus (cand binevoiesc sa inceapa sa mestece).
Cantitatile depind de cat de multa vreti sa faceti, asa ca nu le voi mentiona :)

- carne de curcan (piept sau pulpa)
- cartofi
- rosii taiate decojite
- smantana
- oua
- patrunjel
- ceapa
- ulei, sare, piper, pesmet

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie rondele. Carnea se toaca, ceapa de asemenea (eu folosesc robotul) si se calesc in putin ulei. Se ia o cratita sau o forma termorezistenta, se unge cu ulei peste care se presara pesmet. Se aseaza un strat de rondele de cartofi, apoi un strat de carne cu ceapa si se presaa putin patrunjel tocat marunt. Se continua in acest fel pana se termina ingredientele avand insa grija ca ultimul strat sa fie unul de cartofi. Peste ultimul strat se toarna uniform rosiile decojite si smantana batuta cu oua. Se adauga apa atat cat sa acopere 3/4 din compozitie si se introduce la cuptor. Este gata cand se rumeneste deasupra si scade lichidul. Se serveste cu patrunjel proaspat presarat deasupra.
Am uitat sa mentionez sarea si piperul ... dar sunt sigura ca stiti cand sa le adaugati :) Spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu