luni, 27 mai 2013

Piese de baza pentru tinutele de zi

Nu, nu sunt ideile mele, ci ale Danei Budeanu. Din nou, totul pare atat de simplu si totusi zilnic ma zgaiesc la si in dulap intrebandu-ma cu ce sa ma imbrac?!?

"
Jeansi
Este piesa indispensabia a oricarei garderobe. Pot transforma radical o tinuta, se pot armoniza cu o bluza plina de paiete dupa-amiaza, iti lungesc picioarele, iti modifica si ascund defectele. Ii poti asorta a orice si vei arata bine. Au invins timpul. T-SHIRT
Tricourile polo sau cele uni simple, decoltate in V, in culori calde sau tari, din bumbac fin sau din casmir ne salveaza tinutele de zi. Accesorizate cu bijuterii, cu jeansi, fuste sau pantaloni negri largi, cu colanti sau sorturi, tricourile sunt potrivite mereu.
Rochite usoare
Rochitele de zi sunt facute din materiale usoare: jerse, bumbac, matase fara luciu. Croiul trebuie sa fie unul foarte feminin, iar imprimeurile, cu flori marunte sau modele abstracte, ca cele ale anilor '70. Femeile aleg cu usurinta pantalonul in locul unei rochii feminine, adaptandu-se astfel unei societati in care a disparut tot ce odata insemna "frumos si feminin".
Geanta mare
Geanta trebuie sa fie una mare si incapatoare. Femeia secolului XX are nevoie de o geanta spatioasa, in care sa-si poata arunca si un cardigan sau un sal atunci cand vremea o cere, dar si o agenda, sticla cu apa, farduri, reviste si tot ceea ce o defineste ca fiind "activa".
Balerini
Nu trebuie sa lipseasca din nici o garderoba. O pereche de balerini negri pot fi asortati la orice, de la jeansi la rochii si fuste, la colanti, sorturi, la tinute usor elegante si la cele foarte relaxate. Numele insusi sugereaza efectul acestui tip de incaltaminte, piciorul tau nu poate arata altfel decat fin si elegant.
Geaca de piele
E necesara putina atentie la alegerea unei geci de piele. Nu orice model este ok. Opteaza ori pentru clasica geaca de motor (cumparata pe masura), ori pentru una foarte stramta, nu mult peste linia taliei.
Cizme
Un accesoriu foarte cool. Cizmele purtate ziua, vara sau iarna, sunt o "indrazneala" de fapt, care exprima tinerete, nonsalanta, siguranta si sex appeal. Acestea pot fi din piele intoarsa sau normala, bej, grej, negre sau alb murdar (niciodata albul acela ca o coala de hartie). Pot fi asortate in zeci de combinatii, de la cele rock la cele foarte feminine.
Cardigan
Cu nasturi sau decoltat in V, la baza gatului sau cu guler amplu, ai nevoie de un cardigan. Unul de casmir ar fi cel mai indicat, dar este ok si unul din lana moale. Este esentiala atat achizitionarea unui cardigan de calitate, cat si a unui sal foarte frumos, pentru a le folosi in zilele racoroase.
Gloss
Buzele deshidratate sunt total inestetice. Pe un ten ingrijit si matuit usor cu un fond de ten foarte fluid sau cu o crema hidratanta cu putina culoare in compozitie, un gloss de buze completeaza o infatisare placuta si pusa la punct chiar si in mijlocul zilei. Nu te obosi sa te machiezi excesiv in timpul zilei! E mai de efect sa adopti un look relaxat.

sursa "Manual de stil" -Dana Budeanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu