duminică, 26 mai 2013

Capcanele alimentelor dietetice

# Lactate cu 0,1% grasime. Laptele si iaurturile din aceasta categorie sunt consumate de regula de persoanele care vor sa slabeasca sau sa-si mentina silueta. Totusi, din spusele specialistilor, aceasta alegere nu ar fi cea mai indicata. Pe de o parte pentru ca organismul are nevoie si de consumul de grasime, deci nu trebuie privat definitiv de aceasta, iar pe de alta parte, produsele lactate cu 0,1% grasime contin destul amidon.
# Batoanele pentru slabit. Sunt recomandate pentru gustari sau pentru inlocuirea unei mese, dar de foarte multe ori aceste batoane sunt consumate nu doar pentru potolirea foamei, ci si cand se doreste inlocuirea unui dulce (desert). Insa, cele mai multe dintre ele contin zahar sau au fost cazuri in care s-a constatat ca nu aveau in compozitie intocmai ingredientele scrise pe ambalaj. In plus, nu au un efect direct asupra scaderii in greutate. Trebuie inteles ca aceste batoane sunt tot alimente, si daca le consumam in exces, ar putea chiar sa ne ingrase.
# Sucuri dietetice. De cate ori ti s-a intamplat sa alegi varianta light a sucurilor acidulate sau neacidulate din comert? Da, este adevarat, acestea contin indulcitor sintetic, deseori aspartam, si nu influenteaza nivelul glicemiei pentru ca nu contin zahar. Totusi, sucurile (altele decat varianta fresh) nu sunt o alegere prea sanatoasa din cauza compozitiei lor, in cea mai mare parte alcatuita din substante artificiale, iar varintele acidulate dau senzatia de balonare.
# Dulciuri fara zahar. Se intampla sa te indrepti spre raftul cu ciocolate, napolitane, biscuiti sau gemuri care nu contin zahar? Initial, s-ar putea sa te gandesti ca te vei putea bucura de dulciuri fara ca greutatea sa-ti fie afectata. Totusi, daca vei consulta etichetele produselor, vei constata ca acestea pot contine chiar si mai multe calorii decat variantele obisnuite cu zahar.
# Indulcitorii sintetici. Aspartamul, zaharina, sucraloza, toate sunt produse destinate persoanelor cu diabet, dar sunt folosite si in multe cure de slabire deoarece dau gustul dulce fara a avea un numar ridicat de calorii. Asta nu inseamna insa ca sunt recomandate si persoanelor carora zaharul nu le afecteaza sanatatea.

sursa revista "libertatea pentru femei"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu