sâmbătă, 5 aprilie 2014

Prajitura cu caise


Este o prajitura usoara, care merge facuta si iarna cu caise din compot. Cateodata, daca nu gasesc compot de caise o fac cu piersici si este la fel de delicioasa. Aluatul este asemanator cu cel de tarta si de aceea de multe ori am facut-o in tava de tarta.

- 400 gr faina
- 1 praf de copt
- 200 gra zahar tos
- 2 oua
- 125 gr unt

Se amesteca toate si se framanta un aluat care se intinde in forma corespunzatoare tavii pe care o folositi (pastrati putin aluat, sau marginile ptr ca va trebuie la ornat).
Pentru umplutura se amesteca:
- 500 gr branza de vaci
-1 plic budinca de vanilie
- coaja de lamaie (optional) - eu am inceput sa nu o mai folosesc dupa ce am aflat in ce hal sunt tratate si stropite cu te miri ce lamaile
- 100 gr zahar tos
- 3 oua

Aceasta crema se pune peste aluatul care asteapta cumintel in tava. Deasupra, adica peste crema se aseaza frumos 600 gr jumatati de caise, peste ele se presara "firimituri" de aluat (varianta cea mai simpla) sau se face un "gratar" din aluatul oprit dupa intinderea foii in tava. Se baga la cuptor pana se rumeneste putin aluatul de deasupra. Daca se doreste, se pudreaza cu zahar pudra dupa ce se raceste si se taie dupa preferinta. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu