miercuri, 10 februarie 2021

Rasucite cu mere

 



    Aluat dospit, delicios, cu iaurt si umplutura de mere ... se fac atat de usor, incat puteti implica si copiii in pregatire. Din pacate, nu mai stiu de unde am reteta, dar tot ce va pot spune e ca, pur si simplu vor fi devorate foarte repede aceste rulouri. 






Ingrediente:



- 450 g faina alba                

- 1 plic zahar vanilinat

- 100 g zahar                      

- 40 ml ulei de floarea soarelui

- 220 g iaurt simplu             

- 25 g dojdie proaspata

 - 1 ou intreg  

- putina sare                     

- 6-7 mere medii curatate de coaja si taiate cubulete 

- aprox 6 linguri (rase) de zahar ptr umplutura de mere





                                            

         Preparare:


    Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si se freaca impreuna pana ce drojdia se lichefiaza. Intr-un caston incapator se pune faina, zaharul, zaharul vanilinat, putina sare si se adauga drojdia. Se amesteca superficial cu o furculita, apoi se adauga oul, iaurtul si uleiul. Se framanta (cu mana) toate ingredientele pana se formeaza un aluat elastic si nelipicios, se acopera castronul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit 1 ora - 1 ora si jumatate. Intre timp ne ocupam de mere: se spala si se curata de coaja, apoi se taie cubulete foarte mici. Intr-o oala, pe foc, se calesc merele (fara grasime) impreuna cu 5-6 linguri rase cu zahar pana se evapora tot sucul rezultat. Dupa ce opriti focul, adaugati o lingurita cu scortisoara macinata si lasati la racit. 

    Dupa ce a trecut timpul de dospit intindeti aluatul, pe masa infainata, dandu-i o forma dreptunghiulara si avand o grosime de cca 1 cm. Intindeti uniform merele calite pe foaia de aluat, apoi rulati (nu foarte "strans"). Cu un cutit, taiati fasii de aproximativ 5 cm, rasuciti-le si asezati-le (cu ceva distanta intre ele) intr-o tava tapetata cu hartie de corp. Dati la cuptor si verificati periodic, cand sunt aurii/cafenii puteti sa le scoateti la racit. 

    Pentru servit puteti sa le pudrati cu zahar, noi nu prea suntem cu zaharul asa ca le-am consumat simple. De asemenea, pentru un gust deosebit, puteti adauga in merele calite o mana sau doua de nuci taiate grosier. 

    Pofta buna! 


                                   

                                                



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu