vineri, 23 octombrie 2020

Hol intrare

 


    Iata ca incep seria de postari legate de organizarea si curatenia de toamna cu ... holul de intrare (socant, nu? :)))

    In general, holul de la intrare este cel mai ravasit dintre toate lucurile din casa, este acel spatiu unde ne aruncam toate acareturile atunci cand ne intoarcem din drumurile noastre. 

    Iata cateva idei cu privire la aranjarea spatiului:

    - daca ai cuier clasic (cu agatatori) da jos toate hainele agatate, sterge-l bine de praf iar apoi sorteaza ce porti (in urmatoarele zile, tu si cei ai casei, si aseaza-le cat mai ordonat. Verifica daca ceea ce a ramas "pe dinafara" este curat si daca da, pune-le in dulapuri. Daca trebuie spalate, evident in cosul de rufe cu ele (sau la spalatorie pentru paltoane si sacouri). Acelasi lucru este valabil si pentru sepci, palarii si caciuli. 

    - daca ai dulap sau un spatiu de depozitare cu sertare (comoda) ar cam trebui sa scoti tot din el si sa sortezi inainte sa le aranjezi la loc. 

    - umbrelele trebuie si ele verificate si sortate (daca au chiar si o spita rupta e bine sa le aruncati, altfel vor ajunge sa ocupe spatiu fara sa mai fie folosite vreodata)

    - pantofii de multe ori sunt ingramaditi dupa purtare, astfel se strang de multe ori prea multe perechi in holul de la intrare. Cel mai bine este ca, pe cat posibil, de fiecare data cand ne intoarcem acasa sa curatam pantofii de praf sau noroi, sa ii dam cu crema astfel incat sa fie deja pregatiti pentru urmatoarea plecare (e o munca in plus de care poate nu avem chef, dar tare bine e cand ne grabim sa ajungem undeva, sa gasim incaltamintea curatata si gata de purtare). De asemenea, cel putin o data pe saptamana puneti la loc in cutii sau locul de depozitare incaltamintea care nu a mai fost purtata de cel putin trei zile. La fel si pentru genti

    - creati un spatiu (cos, sertar, agatatori, raft) pentru chei, portofele, ochelari de soare, masti de protectie, dezinfectant si tot ceea ce va este necasar sa luati cu voi cand iesiti pe usa. Astfel toate acestea nu vor mai fi "aruncate" pe masuta sau comoda ci veti stii ca vor fi toate la un loc. De asemenea, creati un astfel de spatiu (separat) pentru crema de ghete, incalatoare, sireturi de rezerva, branturi, plasturi anti-bataturi, etc

    - in ultimul rand, o idee este sa amenajati un mic spatiu pentru lucrurile pe care urmeaza sa le luati cu voi atunci cand plecati undeva (facturi de platit, indexul ptr apa, sacose pentru cumparaturi, cartile de returnat la biblioteca, adeverinte sau bilete ptr scoala copiilor, etc). Un cosutet ar fi perfect pentru aceste lucuri si astfel nu le veti uita dar in acelasi timp nici nu vor sta imprastiate. 

In imaginile de mai jos se regaseste holul nostru inainte si dupa organizare.

inainte

  


dupa



                        

Pana data viitoare, cand ne ocupam de bucatarie si camara, spor la treaba!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu