duminică, 25 august 2013

Tort cu fructe de padure si crema de iaurt (fara coacere)



Poza nu este foarte reusita dar gustul cu siguranta, da!!
Am gasit pe net o reteta de prajitura cu fructe de padure si crema de iaurt si m-am gandit sa o adaptez putin pentru a fi in ton cu caldura de afara. Reteta propriu-zisa era cu doua blaturi coapte separat ... ce mai caldura si mai mare!! Asa ca, am facut un tort cu piscoturi (cumparate, evident!) si crema din reteta respectiva.

- 2 pachete piscoturi
- 600 ml frisca lichida
- 400 g iaurt
- 200 g zahar pudra vanilat
- 2 plicuri gelatina (Dr. Oteker)
- cate doua maini zmeura / afine / capsuni

Frisca se bate tare si se pune deoparte un sfert din cantitate (necesara pentru ornat). Se adauga iaurtul, zaharul pudra si se mixeaza in continuare. Gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic se pune si ea si se amesteca bine.
Se pregateste o forma cu margini detasabile in care se aseaza folie alimentara. Primul strat (de fapt ultimul, de jos) va fi unul subtire de crema, urmeaza un strat de piscoturi, un strat de fructe, un strat generos de crema si se reia totul de la stratul de piscoturi pana la terminarea ingredientelor dar avand grija ca ultimul strat sa fie unul de crema. Se da la frigider peste noapte sau minim pentru 4-5 ore. Dupa timpul petrecut la frigider se decoreaza cu frisa oprita si fructe proaspete (peste cele din urma se adauga un plic de "tort gelee" de la Dr. Oteker preparat conform instructiunilor)
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu