De aproximativ 4 ani fac paine in casa, familia mea o adora si cred ca este o alternativa sanatoasa la painea din comert. Painea este coapta in cuptorul obisnuit (aragaz cu gaz) si contrar primei impresii nu este deloc greu de facut, necesita ceva timp pentru dospit si atat. Asadar iata mai jos reteta.
- 25 gr drojdie
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura sare
- 1 lingura ulei
- 1 kg faina
- 800 ml apa
- 1 mana tarate (optional)
Intr-un castron, marisor, se dizolva drojia si zaharul in 300 ml apa calda. Se adauga atata faina cat sa se formeze o pasta nici prea tare nici prea moale. Pana acum am facut maiaua, se lasa 10 minute la dospit, veti observa ca va creste putin.
Puneti apoi sarea, uleiul, restul de faina, 500 ml apa (tot calduta) si taratele. Framantati totul atat cat sa fie amestecat bine, nu este nevoie de minute intregi de framantat. Ar trebui sa rezulte un aluat elastic nici prea tare nici prea moale (daca este nevoie mai adaugati apa sau faina, dupa caz).
dupa 30 de minute |
dupa 1 ora |
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu